Eigen bieren

Stanium Claire

Claire is een amberkleurig biertje, laag in alcohol, met een heel moutige afdronk. Dit biertje is met 5 verschillende mouten gebrouwen, en de haver geeft zijn typische biscuit-achtige en zachte smaakt. Afgewerkt met diverse fijne kruiden, welke subtiel toegevoegd zijn.

Ingrediënten

5 mouten5 hoppenwatergistkruiden

Stanium Foncé

Dit is een atypisch donker biertje. Foncé is een biertje gebrouwen met Rochefort gist, licht gehopt, kruidig, aangevuld met fijne kruiden. Door het lage restsuikergehalte blijven de smaken lang hangen. Dit is een fijn biertje om van te genieten.

Ingrediënten

diverse mouten4 hoppenwatergistkruiden

Stanium Saison

Saison is een bierstijl die afkomstig is uit Henegouwen en Frans Vlaanderen. Deze bierstijl werd vroeger vooral gebrouwen in de grote boerderijen tijdens de kalme wintermaanden. Dit bier diende als dorstlesser tijdens de zomermaanden wanneer de oogst werd binnengehaald (tijdens het seizoen!), vandaar de naam.

Een saison is normaal een fris, fruitig, kruidig biertje en niet te hoog in alcohol.

De Saison Stanium heeft 6° Alcohol, en is sterk gehopt met zowel een stevige Belgische hop als met edele Duitse en Sloveense hoppen (triple hop). Zijn kruidigheid komt nagenoeg volledig vanuit de gist. Deze saison bevat nauwelijks restsuiker, dit is een gezond biertje enkel gebrouwen met topproducten, zonder smaakmakers!

Ingrediënten

diverse mouten3 hoppenwatergistkoriander

Stanium Saison Classic

Wie het minder begrepen heeft op de hoppige toetsen van onze Stanium Saison, zal waarschijnlijk zijn gading vinden in het romige en kruidige karakter van deze authentieke Saison. Stanium Saison Classic is een rasechte saison, zoals een saison moet zijn: fris, karaktervol, fruitig, zomers en goed in evenwicht. Perfect als dorstlesser.

Stanium Triple

Geïnspireerd door het betere werk van de tripels, is dit er eentje waar gekozen is om subtiel een rookmout aan toe te voegen. De Saison gist zorgt voor een strakke en droge toets, waardoor een zekere frisheid ontstaat. Aangevuld met fijne hopjes, kan dit bier beschouwd worden als “eentje om van te genieten”.

Ingrediënten

5 mouten4 hoppenwatergistkruiden

Stanium Triple Whisky

In de Triple Whisky is de rookmout in de Triple vervangen door een Whisky mout. Hiermee is een totaal ander bier bekomen, met een totaal ander smaak palet. Liefhebbers zullen de turfsmaak weten te waarderen.

Ingrediënten

5 mouten4 hoppenwatergistkruiden